четвер, 19 лютого 2015 р.


Сучасне українське суспільство ставить завдання формувати людину "нового покоління", яка б відмовилася від застарілих стандартів та стереотипів, людину, що здатна творчо мислити, самостійно приймати рішення, брати активну участь у житті суспільства, розв’язувати складні проблеми сьогодення.

У зв’язку з цим однією з основних проблем, яка в наш час турбує багатьох учених, є проблема розвитку критичного мислення. Саме тому його слід розвивати ще з шкільної парти. Для цього ми створили проект "Чи дійсно це так!?"

Він передбачає створення дискусійного клубу для учнів 9-11 класів й спрямований на розвиток в учнів уміння формулювати свої ідеї, оцінки, переконання незалежно від інших й обґрунтовувати власну позицію, а отже мислити як вільна людина.

В рамках засідання клубу проводиться тренінг «Давайте ламати стереотипи!», що триватиме впродовж трьох днів. Старшокласники матимуть змогу попрацювати у позаурочний час із цікавими завданнями й поміркувати над проблемними запитаннями. Основою проекту є технологія розвитку критичного мислення, що складається з трьох етапів: виклик, осмислення і рефлексія. Вона дає можливість успішно керувати пізнавальною діяльністю школярів, ефективно формувати творчі особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар